Between Brix

Zilversmederij op Overleie wordt studentenhuis


De nieuwbouw van projectontwikkelaar ION omvat twee moderne gebouwen met een zilverkleurige topverdieping. Het vier verdiepingen tellend gebouw aan de straatkant krijgt grote leefkeukens op het gelijkvloers en twintig kamers op de bovenliggende verdiepingen. Achterliggend komen nog eens 37 kamers in een tweede gebouw met drie verdiepingen, waaronder een teruggetrokken dakverdieping.

Tussen de twee gebouwen komt een stadstuin van 500 vierkante meter en een overdekte stalling voor zestig fietsen. Afgesloten en bereikbaar via een toegangspoort aan het plein. “Studenten hebben zeker hun plaats op Overleie. Het is een buurt in bloei”, zegt schepen van Stadsvernieuwing Wout Maddens (Team Burgemeester).

Amand 47 dankt zijn naam aan het Sint-Amandsplein en hint naar het atoomnummer van zilver en de vroegere smederij. “De zilverkleurige dakverdieping knipoogt naar het verleden. Het legt een extra laagje schoonheid over de omgeving en is een lichtpunt boven het plein. De met baksteen en beton afgewerkte geknikte gevel maakt er een harmonieus geheel van, op de andere huizen aan het plein afgestemd”, zegt ION-CEO Kristof Vanfleteren.

De zilverkleu­ri­ge dakverdie­ping knipoogt naar het verleden. Het legt een extra laagje schoonheid over de omgeving en is een lichtpunt boven het plein

De 57 studentenkamers krijgen elk ook een badkamer met wastafel, douche en toilet. Er zijn drie types kamers: 45 ‘bronze rooms’ van 15 vierkante meter, vier ‘silver rooms’ met zicht op het plein en acht ruimere ‘gold rooms’, waarvan de helft aangepast aan personen met een beperking. Er gaat verder aandacht naar energiezuinigheid met warmtepompen, zonnepanelen en regenwaterrecuperatie. “Studenten kunnen samen leven, studeren en ontspannen in de drie leefkeukens en de binnentuin”, zegt ION-’project developer’ Pieter Vandepitte.

Nog een troef is de locatie. ”Amand 47 ligt op minder van vijf minuten fietsen van onderwijscampussen zoals die van de hogeschool West-Vlaanderen en de UGent. Winkels, horeca, sportvoorzieningen… alles is vlakbij. En het treinstation ligt op amper een kilometer” zegt Kristof Vanfleteren.

Projectontwikkelaar ION biedt alle kamers per stuk te koop aan. De mogelijke inkomsten stijgen jaar na jaar. Zo steeg de gemiddelde huur voor een kot in Kortrijk van 313 euro in het academiejaar 2018-2019 naar om en bij de 405 euro nu. “Of je nu een studentenkamer koopt voor je eigen kind(eren) of erin investeert om te genieten van huurinkomsten, beide opties werken. Een kwalitatieve studentenkamer is voor wie in vastgoed investeert vrij laagdrempelig. En je hebt de garantie op een vlotte én jaarlijks geïndexeerde verhuur van je studentenkamer, terwijl alle gemeenschappelijke delen door een beheerder onderhouden worden”, besluit Kristof Vanfleteren.

Between Brix

Uw professionele partner in de verkoop van projectgronden

Dumolinlaan 1, bus 14
8500 Kortrijk
BE 0659.885.654